СамокоВест

Кметът на Самоков Ангел Джоргов даде пресконференция за работата на новосъздадения Контактен център

Споделете ни в

Както е известно, от 6 февруари в Община Самоков заработи Контактен център с цел да се осигури ефективна комуникация между гражданите и общинската администрация. Гражданите вече могат да подават сигнали и да получават информация за функциите, местоположението, работното време и възможностите за контакт със звената на общинска администрация. При необходимост, сигналите се предоставят и на други компетентни институции (извън структурата на ОбА-Самоков) – МВР, РСПБЗН – Самоков, РЗИ и др.

В сряда кметът на общината инж. Ангел Джоргов даде пресконференция за работата на Контактния център за първия месец от създаването му.

За периода са подадени 38 сигнала, отнасящи се основно до инфраструктурата, неработещо улично осветление или работещо и през деня, екологията, проблемите с безстопанствените животни. По отношение на приюта за животни, кметът посочи, че до няколко седмици, след назначението на управител и ветеринар, той ще заработи пълноценно. Инж. Джоргов изрази очакването си граждани, които имат отношение към проблема, да се включат в грижата за безстопанствените животни, тъй като дейността изисква по-широко участие. Приютът не е решение на проблема, необходимо е самосъзнание от хората, уточни той.

Кметът посочи, че чрез Контактния център се проверява и работата на служителите. Правилно ли са насочени сигналите към съответния специалист. Разработена е методика за обработване на данните в постъпилите сигнали, към кой служител по компетентност да се насочат, в какви срокове да се даде становище.

„Държим обратна връзка с подателите, искаме да знаем препоръките им. Благодарен съм за сигналите, които ни подават, стараем се служителите на общината да реагират в срок.“, подчерта инж. Джоргов. Той обяви, че вече се работи по втората част от проекта  за Контактния център, като се въведе електронна форма за подаване на сигналите. Кметът допълни, че по този начин ще се включат повече млади хора, които предпочитат онлайн комуникацията.

Кметът съобщи още, че през тази седмица започва асфалтиране на улици, което е спряно през зимата. Заради сезона до момента е правено само аварийно тампониране на опасни участъци. „Заложили сме достатъчно средства в бюджета, за да може да асфалтираме невралгичните участъци. Ще бъдат асфалтирани улици в града и селата, където е подменена водопроводната мрежа. След това ще продължим планово с асфалтирането по графика и улиците, които подадени от кметовете на населените места.“ уточни инж. Джоргов

В пресконференцията участваха главният експерт „Връзки с обществеността” в общината Виктория Петрова и Валентина Манчева, която отговаря за Кол центъра.