СамокоВест

Кметът Георгиев ще загроби още 54 000 лв. за ремонта на подземния гараж на Администрацията. Въпросът е какво се строи – паркинг или Елисейски дворец

Споделете ни в

Несменяем стил на работа на Общински съвет-Самоков е избраниците ни да възразяват, повече или по-малко аргументирано, на исканията на кмета и след това почти единодушно да ги приемат. На юлското заседание на Съвета Владимир Георгиев внесе докладна записка за промени в бюджета на Общината за настоящата година.

Едно от предложенията бе включване в списъка на капиталовите разходи на позиция „Основен ремонт на подход към подземен гараж-общинска администрация, гр. Самоков” на стойност 54 082 лв., като средствата се осигурят за сметка на предвидените разходи по позиция „Изграждане на помощна сграда в Туристическа градина гр. Самоков”.

В последвалите коментари

общинският съветник от сдружение „Самоковци за Самоков“ Димитър Панев заяви – Не съм съгласен да гласувам за тези допълнителни 54 000 лева, тъй като отново ни се предлага пост фактум да утвърждаваме направени вече разходи. Ремонтът тече от няколко месеца , защо чак сега се правят промени в бюджета. Отново не знам за какво ще бъдат изразходени ,  дайте малко повече яснота, допълни съветник Панев. Инж. Петър Георгиев, от същото Сдружение, подкрепи позицията на колегата си Панев. “  Ние не знаем какво гласуваме. Гласуваме някакви 54 хил.лв. Прави ми впечатление, че този ремонт на този паркинг продължава все едно правим Елисейския дворец. Вече три месеца се прави тоя ремонт и кой го прави, такива ли са плановете…не става ясно ? А  като завали дъжд тук само с лодка може да се мине. И ако  при този ремонт  не се мисли как да се отводни  паркингът все едно нищо не правим, а само си хвърляме парите. „  заяви инж. Георгиев.

 

В отговор кметът декларира –

 

“Достатъчно сме открити . В настоящия случай не сте прави и ще ви опровергая“ и продължи „Доста са сериозни проблемите в подземния гараж, който не се използваше . Наложи се да махнем асфалта в подземния паркинг. Изолацията, която виждате, че се прави, е по Европейска програма. Ние не сме изразходили нито един лев общински средства до настоящия момент.  Но трябва да се възстанови асфалтовата настилка, затова преди да я поставим ви питаме дали това е възможно. Нека да се отвори това пространство.“ В заключение кметът призова общинарите да подкрепят предложението.

А общинският съветник от ГЕРБ Венета Галева и член на постоянната комисия по „Бюджет и финанси“ поясни – „  В комисията искахме повече информация какво точно включват тези суми и затова в предложението за решение сме записали, че комисията изразява особено мнение и предлага да се обсъди целесъобразността на финансирането на заседанието на Общински съвет“.

Независимо от изказаните възражения и съображения, в това число и на самата комисия, при последвалото гласуване порочната практика се прояви с пълна сила. Искането на кмета Владимир Георгиев бе прието с гласовете на 24 от присъстващите 25 общински съветници. Единствено Васил Зашкев гласува „въздържал се“. Но тъй като съветник Зашкев обичайно се „въздържа“, не стана ясно позицията му обоснована ли е или ей така по инерция.

Парадоксално, но факт.

Не може да правиш възражения, да поставяш условия, да изискваш ясна и точна информация, и в крайна сметка да погазиш собствената си позиция и да гласуваш в подкрепа на искането. Такова поведение от страна на избраниците ни, заклели се да работят в защита на интересите на Община Самоков и на нейните граждани, е най-малкото шизофренно.

В крайна сметка кметът Георгиев ще загроби още 54 бона за  ремонт на подхода към подземния гараж на Общинска администрация. След като и този път не бяха представени вида и обема на предвидените работи, както и количествено-стойностни сметки, какво ще се прави си е пълна неизвестност. Едно е сигурно. Ако се съди по парите, смъкнати от нашия гръб, ще се прави Елисейски дворец.

Радвайте се, самоковци! Ще си имаме не подход към гараж, а истински Кралски път.

 

2 thoughts on “Кметът Георгиев ще загроби още 54 000 лв. за ремонта на подземния гараж на Администрацията. Въпросът е какво се строи – паркинг или Елисейски дворец

  1. За общинските ни съветници важи правилото:
    Фани единия, та удари другия!?
    Владе бармано сигурни ги зомбира та изпърво плещат едно друго за кураж срещу дебилските му предложения, па после ги одобряват вкупом….
    Щото са ортаци бре….!?

  2. Как бе, Веско ги толко хвали, еле па шефа му…

Comments are closed.