СамокоВест

Кметът Георгиев кани на публично обсъждане тегленето на дълг от 580 089 лева без ДДС

Споделете ни в

На 12 ноември от 17,00 часа в Заседателната зала на Общински съвет – Самоков на петия етаж в сградата на Общинска администрация ще се проведе публично обсъждане на проект за поемане на общински дълг от Община Самоков.

Предназначение на дълга – Прилагане на мерки за енергийна ефективност на общежитие в ПИ с идентификатор 65231.908.19 по КККР, кв. 287, гр. Самоков, Община Самоков, Софийска област” – топлинно изолиране на външни стени, подмяна на дограма, топлинно изолиране на покрив, топлинно изолиране на под, подмяна на съществуващо осветление с енергоспестяващо;

1. Максимален размер на дълга – 580 089 лева /без ДДС/;

2. Валута на дълга – български лева;

3. Вид на дълга– дългосрочен, целеви, инвестиционен, поет с договор за общински заем от кредитна институция – банка или от Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници”;

4. Начин на обезпечаване – залог върху сметката на Община Самоков, по която постъпват собствените приходи на Община Самоков по чл. 45, ал. 1, т. 1 от Закона за публичните финанси;

5. Условия за погасяване:

– срок на изплащане на кредита – до 7 години;

– лихва до 3,5 % за кредит от кредитна институция – банка

– лихва от 4 % до 7 % за кредит от Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници”

6. Начин на погасяване:

• на главницата:

– при кредитна институция – банка – на равни месечни вноски след изтичане на гратисния период, с възможност за предсрочно погасяване на част или на целия дълг, със собствени средства, без такси и неустойки.

– при Фонд „Енергийна ефективност и възобновяеми източници” на равни месечни вноски, с възможност за предсрочно погасяване на част или на целия дълг, със собствени средства, без такси и неустойки.

• на лихвата – всеки месец, считано от датата на подписване на договора за кредит.

На основание чл.15 от Закона за общинския дълг, чл. 3 от Наредбата за провеждане на обществено обсъждане за поемане на общински дълг в Община Самоков, Кметът на Община Самоков Владимир Георгиев отправя покана за присъствие на обсъждането към представителите на общинска администрация, държавни и обществени организации, към обществеността и всички заинтересовани физически и юридически лица.

Допълнителна информация за изпълнението на проекта са на разположение на заинтересованите лица в Община Самоков, четвърти етаж – Дирекция ТСУЕП, тел. 0722/ 66729 – Красимира Костадинова – Директор.

Писмени становища и предложения по темата на обсъждането могат да се изпращат на електронната поща на общината – obsh_sam@mail.bg, както и в деловодството на общината, гр. Самоков, ул. „Македония” 34.