СамокоВест

Кметът Владимир Георгиев призова гражданите да продължават с мерките за защита от коронавируса

Споделете ни в

Кметът на община Самоков Владимир Георгиев призова съгражданите си да бъдат по-отговорни към себе си и към своите близки, като продължат да спазват мерките за защита от Ковид-19.

„Изправени сме пред изпитание, с което трябва да се справим заедно. Успяхме по време на извънредното положение да се опазим от коронавируса, но това за съжаление с днешна дата не е така. В момента 12 лица са с положителна проба, което само показва, че отхлабването на мерките ни даде усещането, че опасността е отминала. Явно не е така. Ето защо искам да ви призова да станем по-отговорни към себе си и към близките си. Да покажем, че не е необходимо да ни бъдат налагани рестрикции, за да сме социално ангажирани. Бъдете предпазливи. Спазвайте социална дистанция. Ограничете събиранията, доколкото е възможно. Спазвайте противоепидемичните мерки за лична хигиена и дезинфекция. Сигурен съм, че всеки от нас може да се мобилизира и да преодолеем заедно и това предизвикателство.

Утре е пазарния ден в  Самоков. Призовавам ви да проявите съобразителност и да отложите посещението си за следващи дни, за да избегнем струпването. Важно е взаимно да се пазим!

Призовавам собствениците на търговски обекти да дезинфекцират по-често и да засилят контрола, като не допускат струпване и влизането на лица без маски.

Разпоредих се и още вчера беше извършена пълна дезинфекция на детската градина, която е посещавало заразеното дете. Още утре рано  сутринта ще бъдат дезинфекцирани обществените сгради, които се посещават от най-много граждани – на полицията, на общината и на поликлиниката. Ще направим повторна дезинфекция и на улиците обществените пространства в града. Ще изпълним всички предписания, които ще ни бъдат дадени, за да осигурим безопасността на жителите и гостите на Самоков. Но, надявам се, че сте наясно, че усилията трябва да са общи, за да излезем по-бързо от тази ситуация. 

Пазете се и бъдете здрави!“, написа във Фейсбук Георгиев.