СамокоВест

Две нарушения на Закона за горите установиха в Мала църква и Говедарци инспектори на РДГ-София за една седмица

Споделете ни в

Горските инспектори от Регионална дирекция по горите – София са извършили повече от 230 проверки в териториалния обхват на Дирекцията за периода от 1 до 7 юни. Проверени са обекти за добив, складиране, преработка и търговия с дървесина, превозни средства, транспортиращи дървесина, ловци, риболовци и други физически лица.

Проверяващите са съставили 13 акта за установени административни нарушения по Закона за горите и един констативен протокол с известен извършител.  Задържани са общо 13 пр. кубични метра дърва за огрев, 3 куб. метра фасонирана дървесина и две моторни превозни средства.

Констатираните нарушения са за съхранение и транспортиране на немаркирани и непридружени с превозен билет дърва за огрев, за незаконен добив на дървен материал, за който не е издавано позволително за сеч, както и за отсичането на немаркирани дървета с контролна горска или общинска марка.

На 01.06.2020 г. в село Мала Църква, община Самоков е съставен акт за установено административно нарушение по ЗГ на физическо лице за транспортиране с МПС на 3 кубически метра фасонирана иглолистна дървесина, маркирана с производствена марка, но непридружена с превозен билет. Превозното средство и дървесината са задържани в базата към Държавно горско стопанство – Самоков. На същата дата е извършена насрещна проверка в село Говедарци, на склад, от който е експедирана фасонираната дървесина.  Проверяващите са установили, че не се води коректно електронния дневник, за което е съставен акт на юридическото лице.

Проверките в териториалния обхват на РДГ- София продължават.