СамокоВест

Инж. Петър Георгиев участва в бизнес форум в ОАЕ в рамките на визитата на президента Румен Радев

Споделете ни в

На 1 и 2 септември 2022 г. президентът Румен Радев е на официално посещение в Обединените арабски емирства. Визитата е по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. Двамата държавни глава ще подпишат двустранни документи в различни сектори. Предвижда се провеждането на бизнес форум с участието на наши компании, организиран от Търговската камара на Абу Даби.

Сред акцентите на посещението са двустранното сътрудничество в областта на енергетиката и икономиката и възможностите за инвестиции в България и съвместни проекти с участието на български компании.

В рамките на визитата се проведе и бизнес форум с участието на представители на компании от двете държави в областта на високотехнологичните производства и иновациите, транспорта, информационните и комуникационните технологии, енергетиката, отбранителната индустрия. Участие във форума взе и изпълнителният директор на „Самел 90″ АД инж. Петър Георгиев.

Двете държави работят и за постигане на Споразумение за насърчаване и взаимна защита на инвестициите между правителствата на България и ОАЕ.