СамокоВест

Инж. Петър Георгиев на среща в МО за модернизацията на Въоръжените сили

Споделете ни в

На 23 август 2023 г. в Министерството на отбраната се проведе среща на министъра на отбраната Тодор Тагарев със съпредседателите на „Сдружението на българската отбранителна индустрия – акад. Стефан Воденичаров“ (СБОИ) инж. Петър Георгиев – изпълнителен директор на „Самел-90“ АД, инж. Петър Чолаков – изпълнителен директор на „Optix“ АД и инж. Петър Петров – изпълнителен директор на „Дунарит“ АД, съобщиха от Ведомството.

На срещата бяха обсъдени въпроси, свързани със задълбочаването на сътрудничеството на Министерството на отбраната и предприятията от българската отбранителна индустрия в процеса на превъоръжаване и модернизация на Въоръжените сили, укрепване на българската отбранителна индустриална база (БОТИБ) и интеграцията ѝ в евроатлантическата отбранителна индустриална база. В срещата взеха участие също така заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и началникът на политическия кабинет на министъра на отбраната Добромир Тотев.

В сдружението участват общо 16 определящи за индустриалната и технологична база на отбраната предприятия, в които са заети над 35 хиляди работници и служители. Браншовата организация членува в „Европейската асоциация на аерокосмическите и отбранителни индустрии“.