СамокоВест

Връчиха официално удостоверенията на стипендиантите на Община Самоков за 2023/2024

Споделете ни в

И през настоящата година, каквато е традицията, стипендиантите на Община Самоков получеха удостоверенията си по време на празника на града.

Както вече огласихме, комисия с участието на зам. кмета Люба Кленова, директора на хуманитарната дирекция Бранимира Бодурова, секретаря на общината Ангелина Вангелова и експерти от отдел култура и образование определи получателите на Общинска стипендия за 2023/2024 година.

Стипендията за хуманитарни науки „Константин Фотинов” получават Константина Василева и Персиана Цанкова. Стипендия за успехи в природоматематическите науки „Любомир Чакалов” получава Радина Огнянова.  Три стипендии на името на „Наум Хаджимладенов”, за постижения в сферата на изобразителното изкуство получават Моника Попова, Габриела Стоянова и Мария Гергинова. Стипендията за музика на името на „Васил Стоин” получава Диана Чаушева. Стипендия за спортни успехи получават Деница Манолова – баскетбол и Марио Матиканов – ски бягане. Двете „малки” стипендии за перспективни състезатели в зимните спортове до 7 клас получават Николета Джелепова и Ивелин Машов.