СамокоВест

Изправят пред съда Виктор Делигълъбов, прегазил жена в центъра на Самоков

Споделете ни в

Може да получи между 3 и 12 години затвор. Прокуратурата настоява и за доживотно отнемане на книжката.

Прокуратурата внесе в Софийския окръжен съд обвинителния акт срещу 24-годишния Виктор Делигълъбов, който при маневра миналия юни прегази жена на платен паркинг в центъра на Самоков.  По данни на прокуратурата мъжът е бил под влиянието на наркотици, затова обвинението му е, че умишлено е причинил тежка телесна повреда на Недялка Джикова.

Прокуратурата посочва, че ударът е станал при опита на  Делигълъбов да излезе на заден ход от „синята зона“. По делото е установено, че той е шофирал автомобил под наем. Той е бил технически изправен, с паркотроник и камера за обратно виждане, като заснетият от нея образ се предавал на дисплей на арматурното табло, а прегазената жена е била облечена в светлоотразителна жилетка. Джипът я удря, тя пада, а Виктор Делигълъбов продължил да маневрира през нея.

Прокуратурата сочи още, че той не е оказал съдействие на пострадалата и е напуснал местопроизшествието. След задържането му Делигълъбов е дал положителна проба за канабис и кокаин. Това, както и че инцидентът става в центъра на Самоков  – през деня, при преминаващи автомобили и пешеходци и при работещата система за улесняване на паркирането, е причина обвинението да е квалифицирано като умишлено.

Разследващите са установили, че 24-годишният мъж има много административни наказания за нарушения по Закона за движението на пътищата, включително и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Съдебно-медицинска експертиза е констатирала, че Недялка Джикова е получила тежка травма на гръдния кош с фрактури на ребра, изразяваща се в постоянно общо разстройство на здравето, опасно за живота, както и други травми.

За деянието си Виктор Делигълъбов може да получи между 3 и 12 години затвор. Прокуратурата настоява и за доживотно отнемане на книжката.

В момента Делигълъбов е освободен под парична гаранция.