СамокоВест

Изключителен успех за младия художник Радослав Генев. Негова литография е избрана за изложба в Кочи – Япония

Споделете ни в

От 1600 графики, представени в най-престижния форум за графика – Кочи, Япония са селектирани само 116 графики в предстоящата изложба и една от тях е “Морски пейзаж – Капри“ литография на талантливия ни съгражданин Радослав Генев. Художникът е получил каталог и сертификат за заслуги, което е удостоверение, че творбата му е приета от 12-то Международно триенале на графики в Кочи.

Ради живее и работи в родния си град – Самоков. Той е потомствен художник – най-младият артист, майстор на четката, в рода Геневи. Внук е на известния художник Слави Генев и син на дългогодишния специалист в Графичната база на СБХ в града Гено Генев.

12-ото Международно триенале на графиката – Кочи, Япония (12th Kochi International Triennial Exhibition of Prints) се провежда в префектура Кочи, Япония, под егидата на Международния комитет на Тоса-Уаши.

Япония е известна като страна-ценител на красотата и изящните изкуства. Това прави успеха на нашия млад художник още по-значим и е признание не само за града ни, но и за България.