СамокоВест

Ивелина Берова е лауреат на тазгодишната награда за фотографско изкуство „Анастас Карастоянов“

Споделете ни в

Снимка: БТА

Ивелина Берова е тазгодишният носител на националната награда за фотографско изкуство „Анастас Карастоянов“. Церемонията по връчването на отличията се състоя в художествена галерия „Проф. Васил Захариев“ в Самоков, съобщи БТА

Наградата на Берова се присъжда за сериозни постижения във фотографското майсторство, творческия темперамент и силата на авторското послание, гласят част от мотивите на журито. Тази година то е в състав- проф. Красимир Андонов, доц. Александър Нишков и първият носител на отличието „Анастас Карастоянов“ Милан Христев. Те са направили и селекцията на творбите в изложбата, открита в галерията, като в нея са включени 78 творби на 38 участници, сред които на фоторепортера на БТА Мехмед Азиз, Владимир Янев, Богдан Стойко, Александър Иванов, Мерткан Хергюл, Недрет Бензет, Силвио Томов, Антония Маринова, Десислава Игнатова, Димитър Костов, Евгени Иванов, Иванка Янчева и др.

„Изненадана съм от тази висока оценка. Наистина благодаря на журито за нея. Тя е много емоционална за мен не само заради това, че е присъдена от изключително авторитетно жури. Такава една висока оценка за това, което правя, има и още една емоционална стойност. И тя е защото тази награда за мен, всъщност, представлява едно потвърждение, че когато правиш нещо и влагаш в това, което правиш, цялото си сърце и душа, то в крайна сметка бива забелязано и високо оценено. И тъкмо това потвърждение някак си те кара да продължаваш и да не се отказваш“, коментира носителката на първа награда Берова.

Втора награда в конкурса бе присъдена на Красимир Кънев, а трета – на Илиян Илиев. Отличията бяха връчени от кмета на община Самоков Владимир Георгиев.