СамокоВест

Злато и сребро за София Стоянова от конкурса за красота и талант в Анталия

Споделете ни в

Прелестната София Стоянова вече има своя колекция от корони, златни и сребърни отличия. Този път 10-годишното ни очарование блесна на детския конкурс за красота и талант Mini miss and mini mister World fashion. Конкурсът се проведе от 3 до 10 октомври в Анталия в рамките на международния форум за модели, таланти и дизайнери «WORLD ART & FASHION 2013».

Носителка на Гранд При и златен медал от фестивала „New Art of The World” и Гранд При от конкурса „Mini Miss World Fashion” 2013 стана другата българска участничка – 11-годишната Радина Пенкова от Бургас. София наложи своята красота и талант сред букет хубавици от различни страни. Тя бе отличена със златен медал в категорията „Модел” и със сребърен в категорията „Талант”, и стана вице мис от конкурса „Mini Miss World Fashion”.

Четвъртокласничката от НУ „Станислав Доспевски” Самоков е истински представител на децата на новото хилядолетие. Тя е не само красива и очарователна, но и много талантлива. Тренира спортна аеробика, кара ски, усилено учи английски език, ходи на уроци по плуване. София съчетава на пръв поглед несъвместими дарби – хубост и артистичност с математика и логика. Математиката е любимия й предмет и тя вече се проявява като способен математик. Независимо от многобройните си изяви на подиума, Софи е по детски непринудена и мъничко свенлива, което по възхитителен начин подчертава нейното изящество и финес.  

След Анталия София Стоянова получи предложения от организаторите за участие в Световния шампионат за изпълнителски изкуства в Холивуд, Лос-Анжелис, САЩ и на международния конкурс – „Little Miss Universe” в Москва. Вярваме, че София ще продължи да покорява света като посланик на красотата и таланта на самоковските деца и очакваме общинската управа да й окаже необходимата финансова подкрепа в тази нейна мисия.