СамокоВест

За опасна детска площадка в Самоков алармират национални медии

Споделете ни в

В сутрешния блок на Nova TV – „Здравей България“ сигнализираха за опасна детска площадка в Самоков.

Предупреждението за опасното съоръжение бе публикувано преди няколко дни в групата „Забелязано в Самоков“ от Lili Stoeva.  „Добре де… Хубаво… Обновихте площадката, направихте нещо ама айде да се прави като хората…. Нормално ли е това? Онзи ден едно дете падна изкара си въздуха…. Преди няколко дни друго детенце си е счупило ръката“, написа тя и попита ръководството на Община Самоков – Какво още трябва да се случи?

Сигналът бе коментиран от Мариана Карабельова и от Петя Кривошиева:

Mariana Karabelyova:

„От коментарите става ясно, че няколко деца са пострадали на въпросното съоръжение за игра. Въпрос към майките, които деца са пострадали – освен във фейсбук, подадохте ли оплакване до съответния орган?“

Petya Krivoshieva:

„Все някой друг има вина,ако обръщате внимание на децата ,няма да има инциденти.Много пъти съм виждала ,майки занимаващи се с телефони в ръка и клюкарстващи ,разпалени в разговор . Като е опасна ,не я ползвате…не е за малки деца ,очевидно.“

Но очевидно, единственото, което се случи е, че сигналът достигна до ефира на Nova TV.

А глобалният въпрос е – По какви критерии кметът на Община Самоков Владимир Георгиев определя изпълнителите на различните обществени поръчки в общината? Налага се убеждението, че изискването за качество напълно отсъства в условията за избор на изпълнител. Поне в 99,9% процента от обектите в Общината качеството е под всякаква критика. Припомняме само някои, които станаха нарицателни за безобразната работа на Общинска администрация – Самоков. Ремонтът на улиците и тротоарите в Драгушиново, ремонтътъ на Легето, тротоарите в Самоков, подмяната на водопровода по ул. Преспа, който през седмица-две оставяше жителите на кв. Самоково без вода и се наложи поредица от ремонти на ремонта и т.н., и т.н.

Оставаме с надеждата поне сутрешният блок на Nova TV да събуди самоковския кмет, за да предприеме незабавни действия за безопасността на децата.  Какви са мотивите и интересите на първия ни администратор да мести детските площадки на два-три метра встрани, вместо да ги поддържа в добро и безопасно състояние, можем само да гадаем. Главното в случая е защита на здравето и безопасността на децата.