СамокоВест

Започва Десетото юбилейно издание на Театър без граници – Самоков

Споделете ни в

Днес (23 октомври) в Самоков започва Десетият фестивал на самодейните театри “Татър без граници”. Фестивалът се организира от екипа на Читалище-паметник „Отец Паисий“ със съдействието на Община-Самоков.

На сцена на Читалището ще гостуват общо 15 състава от цялата страна. Председател на журито е известният драматург Богдана Костуркова, а членове –  актьорите Любен Чаталов и Станислав Пищалов.

Началото ще бъде поставено в 15:00 часа с постановка на  Драматичен театър – Ботевград. А официалното откриване е планирано за 17:30 часа с участието на Цецо от „Семейни войни“, който ще представи Stand Up Comedy. Следва постановка на театралния състав от гр. Брезник. Фестивалът ще завърши с постановката „Театрална работилница за мечти“, гр. Асеновград, след което  ще бъдат връчени наградите на отличените в различните категории изпълнители.

Организаторите обявиха, че в десетото юбилейно издание на фестивала е поставен акцент върху участието на повече деца, какъвто е първоначалният замисъл на инициативата – да ангажира повече деца и младежи да се занимават с театрално изкуство.

Закриването ще бъде в петък (27.10.23 г.) от 18:30 часа. Извън конкурсната програма, венец на празника ще постави прожекцията на пиесата „Ние, врабчетата“, в изпълнение на Детската театрална школа към Читалището, под ръководството на режисьора Димона Савчова.