СамокоВест

Сигнал за изборни нарушения е постъпил в ОИК-Самоков

Споделете ни в

В Общинска избирателна комисия-Самоков е постъпил сигнал от Борислав Даганов – кандидат за кмет на село Продановци. Авторът на сигнала твърди, че на 11.10.2023г., 12.10.2023г., 14.10.2023г., 15.10.2023г. настоящата и кандидат кметица на село Продановци Емилия Николчева през тъмната част на деня посещава сградата на кметството без да включва осветлението с включен компютър.

„По жалбата липсва доказателствен материал от каквото и да е било естество. Липсва конкретен час на извършените действия. Липса и твърдение за конкретно нарушение на изборното законодателство.

Лицето сочено като подател на сигнала е поканено в ОИК Самоков да изложи  в какво конкретно се състои оплакването му и своите лични възприятия или да представи доказателства за евентуално нарушение. На електронния адрес, от който е получен сигнала е изпратено горното указание, като е посочен срок – до 17.00ч. на 18.10.2-23г.- часът на заседанието на ОИК, в който да се изпълни. До разглеждане на настоящото решение, в ОИК не се яви жалбоподателя, нито бяха представени някакви доказателства.“, посочват от ОИК.

На това основание Комисията, със свое решение, е отхвърлила жалбата на Борислав Даганов. В решението се посочва, че то може да се обжалва в тридневен срок пред Централната избирателна комисия.