СамокоВест

Заповед на директора на ДЛС „Искър“ спира премахването на постройките на Румен Гайтански-Вълка, за да не се смущава дивечът в размножителния период

Споделете ни в

Неочаквани пречки спират събарянето на ловния хотел на фирмата „Био майнинг“ на Румен Гайтански, известен като Вълка, край язовир „Искър“. От едноименното държавно ловно стопанство не пускат общинската техника, която трябва да срине постройките. Причината е нуждата от спокойствие за бременния дивеч на територията на стопанството, съобщава  Mediapool. По неофициална информация проблемите започнали още в петък.

Припомняме, че за премахването на последните сгради на Румен Гайтански-Вълка в ДЛС „Искър“ съобщи кметът на Софийска община Васил Терзиев във Фейсбук. Сайтът ни публикува пълния текст на съобщението на столичния кмет.  

Според Mediapool още тогава от ловното стопанство се опитали да спрат събарянето и извикали полиция. След намеса на кмета на София Васил Терзиев работата все пак започнала. В понеделник обаче от ловното стопанство отново не пуснали техниката да стигне до сградите, които трябва да бъдат съборени. Входът към тях бил затворен, а пред него била паркирана и кола. Отделно екипите на общината установили, че са срязани кабелите на един от багерите.

Новината е потвърдена пред Mediapool от директора на Югозападното държавно предприятие Валентин Чамбов, който е казал, че директорът на ловното стопанство „Искър“ Иван Дивизиев е издал заповед да не се смущава дивеча в размножителния период, който тече в момента.

Очаква се решението на комисия, която ще проверява ситуацията на място.