СамокоВест

Младите художници от школата на Бойко Павлов ще ни преведат „От другата страна на дъгата“

Споделете ни в

Учениците от школата на художника Бойко Павлов ще представят свои творби във фоайето на Художествената галерия в Самоков. Откриването на изложбата под надслов „От другата страна на дъгата“ ще се състои в петък (05. 04. 2024 г.) от 17,30 часа.

Бойко Павлов е добре познат на любителите на арт изкуството, както със своите творби, така и с картините на своите възпитаници. Повече от десетилетие ръководителят на школата организира изложби, на които учениците му показват своите достижения.  Произведенията са от различни жанрове – портрети, пейзажи, натюрморт, като при създаването им са използвани разнообразни техники на изобразителното изкуство.

Освен като художник, Бойко Павлов е познат и като изключителен иконописец. Негови творби красят параклиси и църкви. Иконописта му е изключително въздействаща – боговдъхновена и светозарна. Уникални са работите му върху камък. Ценители от над 30 страни по света притежават произведения на одухотворения самоковски живописец. Не малка част са откупени от популярни личности в областта на изкуството и културата.

От години Бойко Павлов учи младите майстори на четката в нашия град да обичат хубостите на земята Българска и да ги претворяват в картина. Самият той човек на духа, майсторът-зограф успешно е предал на последователите си способността да виждат не само зримото, но и незримото.

С настоящата изложба художникът и неговите възпитаници ни предлагат едно незабравимо преживяване – да ни преведат От другата страна на дъгата.