СамокоВест

Експерт на МТСП инспектира ремонта на Хирургично отделение в МБАЛ-Самоков

Споделете ни в

Експерт на Министерство на труда и социалната политика инспектира ремонта на Хирургично отделение в МБАЛ-Самоков. Ремонтът се финансира по Проект „Красива България“, който е част от програмата на Социалното министерство за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта в страната.

Представителят на ведомството се срещна с кмета Владимир Георгиев и управителя на болницата д-р Красимира Ковачка. На срещата присъстваха още завеждащият Хирургично отделение д-р Гълъбов, управителя на фирмата – изпълнител и директорът на строителната дирекция към общината Красимира Костадинова. Обсъдени бяха детайлите по реализацията на проекта.

Ремонтът на Хирургично отделение включва подмяна на старите дървени врати с нови алуминиеви врати. Ще бъде направено изкърпване на компрометираната мазилка и гипсова шпакловка по стени. Проектът предвижда поставяне на окачени тавани. Тъй като състоянието на таваните е добро, се обмисля с тези средства да се закупят нови радиатори. Ще се подмени фаянсова облицовка. На пода ще бъде направена нова замазка и поставена антибактериална настилка. За ремонта на баните и тоалетните се предвижда настилка от гранитогрес и подмяна на канализация с по-широки тръби, както и оборудване за тях. Ще бъде подменено старото осветление с LED осветление.

На срещата бе уточнено, че ако се наложат допълнителни дейности, те могат да бъдат включени. Същото се отнася и ако се наложи корекция в проекта. Първо се съгласува с Общината и след това се изпраща към Министерството за съгласуване.