СамокоВест

Екопътеката в Лаго тъне в кал – кметската управа нехае

Споделете ни в

pateka kalОт месеци насам, така наречената Екопътека, която свързва Туристическата градина с парк Лаго е непроходима. Прииждаща от някъде вода я затлачва с кал. Непосредствено след двете дървени мостчета, от Градината към Парка, се вижда и бликаща като фонтан водна струя. Водата е бистра и по всяка вероятност се дължи на авария по водопроводната мрежа.
Каква обаче е истинската причина за това състояние на пътеката е неизвестно. Нито кметската управа, нито ВиК дружеството вземат отношение, независимо от подаваните сигнали от граждани. А алеята е предпочитано място за разходка на много самоковци.
Припомняме, че преди няколко години, когато се направи връзката, зам.кметът Васил Сайменов бе изключително горд с придобивката, приемайки я като своя лична заслуга. Но гордостта му бе твърде кратка. А грижата му – още по-кратка. Подчертаваме, че пътеката се затлачва с кал още от лятото на миналата година и непроходимостта й не се дължи на естествените условия на есенно-зимния сезон.
Така че, управниците ни да станат от меките столове и да си свършат работата. Да изяснят причините – от къде идва водата, кой и до колко е отговорен за това и да предприемат всички необходими мерки за спиране на безобразието. Още повече, че питейната вода, каквато по всяка вероятност е бликащата струя, я плащаме всички ние – гражданите на Самоковска община. А цената на един метър кубичен може да бъде определена единствено и само като социален геноцид.
Но това е друга тема.