СамокоВест

Димитър Делчев: Убеден съм, че ще получим вот на доверие от избирателите, които ще изпратят Трайчо Трайков на балотаж

Споделете ни в

Убеден съм, че ще получим вот на доверие от десните избиратели, които ще изпратят Трайчо Трайков и генерал Събев на балотаж. Те са дясната кандидатпрезидентска двойка, която ще получи подкрепа. Това каза пред Нова телевизия Димитър Делчев, народен представител от Реформаторския блок.

От Движение България на гражданите смятаме, че участието ни в управлението води до положителни реформи в ключови сектори, а на президентските избори нашите избиратели ще ни кажат подкрепят ли тази политика, добави той. Ако не получим подкрепата, която имаме в последните два вида избори, ДБГ и всичките ни представители в изпълнителната власт ще напуснат управлението, заяви Делчев.

Относно промените в Изборния кодекс Делчев посочи, че е постигнато съгласие и е възприето предложението на РБ относно разкриването на секции в чужбина. Отпада ограничението за броя на секциите в Европейския съюз, а квадратчето „не подкрепям никого“ ще се брои при мажоритарните,  но няма да се взема предвид при пропорционалните избори, за да не се стига до изкуствено завишаване на прага за влизане в парламента, поясни той.

Комуникацията между партньорите не беше добра и това доведе до покачване на напрежението в определени моменти, коментира Делчев. Имам голяма забележка към вицепремиера, който отговаря за коалиционната политика, тъй като форматите за диалог в коалицията трябва да работят ефективно и да е ясно каква е подкрепата за политическите приоритетите, по които има съгласие, за да не се повтаря ситуацията от петък, добави още Делчев.