СамокоВест

Димитър Делчев: Лицемерието и страхът саботираха антикорупционния закон

Споделете ни в

В правна комисия лицемерието и страхът саботираха антикорупционния закон, написа на страницата си във фейсбук народният представител от Реформаторския блок Димитър Делчев.
„В новото мнозинство, влизат ДПС, Патриотичният фронт, БСП и няколко други – новата срамна коалиция, която се оформи в края на един изчерпан парламент. Парламент, който имаше като своя най-важна задача започването на реална борба с корупцията.

Аргументите против разглеждането на закона бяха абсолютно скандални! Според БСП, няма време да се разгледа. Че не ви се работи, това всички го разбраха. Че се тресете в трепет да вземете властта, също е ясно. Че новият антикорупционен орган ще ви застраши намислените схеми, вече знаем със сигурност!

Според Патриотите, няма политическа воля за приемането на закона. Колеги от ПФ, а вие не го ли подкрепихте на първо четене? Може би сега се извъртяхте, защото тогава миришеше на власт отдясно, а сега замириса на власт отляво? Чудех се какво може да обедини ДПС и патриоти. Отговорът стана ясен днес – запазването на политическия чадър над корупцията.

И докато коалицията, подкрепяща корупцията, събираше подкрепа за спъването на закона, ГЕРБ бездействаха мълчаливо в отсъствието на техен колега, липсата, на чийто глас беше решаващ.

Срам ме е от новата коалиция на корупцията в 43-то Народно събрание. За жалост антикорупционното реформаторско мнозинство го няма.

Членовете на новата коалиция не разбират, че обществото иска борба с корупцията, а техните жалки опити да отворят политически чадър над бъдещите си министри и да им осигурят комфорт в подписването на сделчици, ще бъде наказан от избирателите на следващите избори.“