СамокоВест

Ден 21 – ден на Общонационален митинг-протест. Блокираха ключови кръстовища в София

Споделете ни в

В 21-я ден на народното недоволство антиправителствените протест започнаха още в 10 часа сутринта, както беше обявено. Протестиращите се събраха на традиционното място пред Президентството. Организаторите от „Отровното трио“ обявиха днешния ден като „Денят Х за управляващите“.

С плакати, на които пише „Извиняваме се за неудобството, държавата е в ремонт. Оставка“, започна и блокирането на възлови кръстовища в столицата. Протестиращи срещу правителството и действията на главния прокурор Иван Гешев блокираха частично едно от ключовите кръстовища в столичния булевард „Младост“ -това на бул. „Ал. Малинов“ и „Андрей Ляпчев“. Минути след 12:00 часа протестиращи блокираха кръстовището на булевардите „България“ и „Иван Е. Гешов“ в София. За момент се получи напрежение с шофьори, някои от които настояха и все пак успяха да преминат.  На място има и полиция, която регулираше движението. Малко след това протестиращите тръгнаха към „Фритьоф Нансен”, след което шествието се върна в Триъгълника на властта, информират столични медии.

Исканията остават същите – оставка на правителството и главния прокурор и предсрочни избори.

За 19 часа е предвиден общонационален митинг-протест. След него организаторите обявиха, че ще опънат палатки пред Министерския съвет, където планират да останат до подаването на оставка на правителството и главния прокурор.