СамокоВест

Девойките на Рилски спортист с титлата и при баскетболистките U16

Споделете ни в

Момичетата на треньора Меги Маринкова до 16 години спечелиха държавното първенство за своята възраст и за пореден път се доказаха като №1! Във финала те се справиха с отбора на Локо София с 54-53, като двата тима изиграха страхотен мач, който се реши в самия край.

 „Рилски спортист“ имаше крехък аванс в първите минути, но „Локо“ София бързо възстанови и направи обрат в края на началната част.

Вторият период премина първо през няколко равенства, преди Рилецо отново да излезе напред в резултата. Отлична серия на самоковки им даде и най-голямата преднина в края на полувремето – 29:21. По-силната борба и агресията доведоха до сериозна разлика в изпълнените наказателни удари в полза на Рилски преди почивката.

„Локомотив“ София избухна след почивката, като наниза за 10 минути толкова, колкото за цялото първо полувреме и не само изравни, но и поведе в резултата. Преди финалната четвърт столичанки водеха с 42:40.

Напрегнати първи минути от четвъртата част доведоха до слаба резултатност, преди Рилски да направи 7-2 и отново да се озове напред. Локо вкара следващите два коша, за да скъси до точка изоставането си – 51:50. В заключителните секунди отборите размениха по една тройка, за да остане точката разлика и преди финалните 11 секунди.

Те бяха за атака на „Локомотив“, но „Рилски“ се справи в защита и запази победата за себе си с 54:53.

Ивана Бонева отбеляза 17 точки за шампионките, Моника Борисова – 14, а Деница Манолова регистрира страхотен дабъл-дабъл – 12 точки и 19 борби.

17 за Локо София вкара Магдалена Георгиева, по 9 добавиха Цветина Попова и Данислава Иванова.