СамокоВест

Две първи места за Диана Чаушева и нейната цигулка

Споделете ни в

diana chaushevaТалантливата Диана Чаушева взе участие в Седми Международен конкурс за струнни инструменти, който се провежда ежегодно през месец април в гр. Ниш – Сърбия. Конкурсът дава възможност на ученици и студенти, които свирят на струнни инструменти – цигулка, виола, виолончело, контрабас, да покажат своя талант. Участниците са разделени в отделните категории по възраст. Всеки участник се оценява от комисия, в която влизат преподаватели по музика от музикални висши училища в страната и чужбина. В последния ден на конкурса се награждават участниците и се дава възможност на победителите за концертна изява.
Невръстната самоковска цигуларка получи 99 от 100 възможни точки и грабна приза в своята категория. На Галаконцерта тя  заплени публиката с прекрасното си изпълнение.
Диана Чаушева, едно от любимите даровити деца на Самоков, взе участие и в Десето юбилейно издание на Международния конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти – Перник 2015. В категория „Музикални училища”, I-ва възрастова група Диана отново бе класирана на първо място.
Диана Чаушева е родена в семейство на музиканти. Започва да учи цигулка на шестгодишна възраст. Сега чаровната цигуларка е ученичка в 1-ви клас на Национално музикално училище „Любомир Пипков“ София – в класа на Благородна Танева. През 2014 г. Диана е лауреат на Бронзов медал от Националния конкурс „Орфеева дарба”. Участва и в различни концертни изяви на училището.