СамокоВест

Две незаконни ловни карабини и 167 боеприпаси разкриха криминалисти в Самоков. Спипаха и издирван с европейска заповед за арест

Споделете ни в

Специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, ефективно опазване на обществения ред, осигуряване на полицейско присъствие в уязвими райони и спазване на Закона за движение по пътищата бе проведена на 7 февруари на територията, обслужвана от ОДМВР-София. В акцията участваха служители на ОДМВР-София и 11-те районни управления в състава ѝ, екипи на жандармерията и представители на държавните контролни органи.

Криминалисти от Районно управление на полицията в Самоков извършили проверка на частен адрес в града. В гаража те открили две ловни карабини и 167 боеприпаси без издадено разрешение за тях. В къщата е открит около един килограм барут, иззет от служители на ГДЖСОБТ. Обитателят на имота е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство.

Също в Самоков е установен жител на града с издадена европейска заповед за арест. Криминално проявеният и осъждан мъж е задържан за срок до 24 часа с оглед предаване на компетентните органи.