СамокоВест

Да помогнем на Краси Джоргов. Ново лекарство му дава надежда за нормален живот

Споделете ни в

Красимир Джоргов е от самоковското село Говедарци. Младият мъж страда от амиотрофична латерална склероза.  АЛС е неврологично заболяване, характеризиращо се с прогресивна дегенерация на моторните неврони, което води до атрофия на мускулите и мозъкът губи способността си да ги контролира. Заболяването е изключително рядко и тежко. Ново японско лекарство дава надежда на Красимир да спре развитието на болестта.

Но цената на медикамента е непосилна за семейството. Месечната доза възлиза на $4 200. За да има ефект, първоначалното лечение трябва да продължи 3 месеца, което възлиза на около 21 000 лв.

Близки и познати на Красимир Джоргов подемат различни инициативи в негова подкрепа с призива – Да помогнем на Краси.

На 10 юни (неделя) те организират благотворителен велопоход. Стартът е в 10 часа от площада в с. Говедарци и продължава до курортен комплекс Мальовица. Всеки, който желае, може да се включи в инициативата. Таксата за участие в размер на 10 лв. ще бъде дарена за лечението на Краси. Участниците във велопохода задължително трябва да носят със себе си раница с вода и храна, както и подходяща връхна дреха.

На различни места, включително в търговски обекти в Говедарци, са поставени кутии за дарение, в които всеки желаещ може да пусне своята лепта за лечението на Краси.

Открита е и банкова сметка:

IBAN BG66 UNCR 7000 1508 8873 29, Валута – BGN, Клон270

BIC (SWIFT) код на УниКредит Булбанк: UNCRBGSF

Красимир Любенов Джоргов.

Помогнете. Дарете живот!