СамокоВест

В Самоков се проведе акция по кръводаряване – Ден, който има смисъл

Споделете ни в

Снимка:БТА

За поредна година в Самоков се проведе акция по кръводаряване. Инициативата, станала вече традиционна, е на Сдружение „Сили имам да се боря“. Акцията се организира от Национален център по трансфузионна хематология съвместно с община Самоков.

Сдружението „Сили имам да се боря“ е основано от Ирина Симидчиева, която, тръгвайки от личната си участ, разви забележителна дейност в подпомагането на жени с онкологични проблеми. Мисията продължиха дъщерите Анита и Елица Симитчиеви. „Сили имам да се боря“ организира кръводарителски кампании, профилактични прегледи, различни благотворителни инициативи.

За днешната акция Елица Симидчиева изтъкна, че още от началото на кръводаряването тази сутрин, са се събрали доста желаещи да дарят кръв. По думите ѝ в Самоков вече е създадена култура на кръводаряване. „Радвам се, че има много млади хора. Искам да кажа на всички, които участват в акцията, не само на тези, които даряват, че им благодаря от сърце“, допълни тя.

Елица Симидчиева уточни, че сдружението „Сили имам да се боря“ продължава да развива своята дейност и в други аспекти – профилактични прегледи и помощ на болни хора.