СамокоВест

Министерският съвет прехвърли бившия военен стол в собственост на Община Самоков

Споделете ни в

Със свое решение, кабинетът на акад. Денков прехвърли собствеността на бившия военен стол на Община Самоков. Изискването е имотът да се използва за социални дейности.

В решението се посочва – Общинска администрация – Самоков получава собствеността върху сградата на бившия Гарнизонен военен стол в гр. Самоков, който е със застроена площ 393 кв. м. Той ще бъде използван за създаване на обект за обществено обслужване, представляващ общинска „Кухня“ за приготвяне на храна за потребителите на социалната услуга „Домашен социален патронаж“, деца и ученици в звената на бюджетна издръжка към общината, както и за социално слабото население от града и селата на територията на община Самоков.

Сградата ще се използва и управлява от община Самоков с неикономическа цел, единствено за целите на социалната услуга. Предвижда се ангажимент на областния управител на Софийска област да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнение на условията, при които се прехвърля имотът.