СамокоВест

Възпитаниците на ОУ „Васил Левски“-Ярлово представиха спектакъла „Злото заедно ще победим“

Споделете ни в

Във връзка с дейностите по приобщаващо образование – основни  за работата на колектива на ОУ „Васил Левски“- с. Ярлово, бе организирано представянето на  образователен интерактивен спектакъл – мюзикъл „Злото заедно ще победим“. Много песни, забавления и настроение за цялото училище поднесе водещата на спектакъла –  Илияна Балийска.  Децата и учениците имаха възможност да се въплътят в ролите на цар, принц, принцеса, пирати и др; да разсъждават върху това какво означава да си добър, различен, толерантен, съпричастен.

За голямата част от учениците българският език не е  майчин, но в ОУ „Васил Левски“ – Ярлово интеграцията на ромските деца е реалност. Тя е постигната не само чрез обновената и обновяваща се материална база, но преди всичко с цялостната модернизация на образователния процес. Училището е дом за своите възпитаници през цялата година. В него те усвояват не само учебния материал, а и изграждат добри навици, спортуват, играят, забавляват се заедно. През ваканциите придобиват различни умения, участват в многообразни изяви за разширяване на общите им познания и култура.

Екипът на ОУ “Васил Левски“-Ярлово, с директор Славейка Галева, пося в сърцата на своите възпитаници обич към просвещението. А това е единственият верен път за постигането му.