СамокоВест

Боровец се класира сред най-добрите непознати ски курорти в Европа. А защо остава непознат?

Споделете ни в

„Боровец се класира сред най-добрите непознати ски курорти в Европа“, написа Economic.bg.

Това логично повдига редица въпроси – А защо продължава да бъде непознат? Правим ли достатъчно, за да представяме България по най-добрия начин? Каква е основната мотивация на родните ни евродепутати – Да запознаят Европа и света с постиженията на страната ни или се съревновават „Кой е по-по-най“ в поругаването ѝ? Къде и кога загубихме Любовта, с която предците ни загиваха и живееха за свидното си Отечество?

С вярата, че отново ще я намерим и че класацията на  платформата HomeToGo ще направи най-стария ни зимен курорт – Боровец по-малко непознат публикуваме пълния текст на Economic.bg.:

„Зимният курорт попадна в класацията на платформата HomeToGo като един от най-малко познатите курорти, които не са за подценяване.

Курортният комплекс Боровец попадна в класацията на HomeToGo – платформа за резервации на ваканционни имоти по цял свят – на най-добрите ски дестинации в Европа, за които обаче никога не сте чували (извън България и региона).

Има някои страхотни ски курорти с писти и съоръжения, които могат да съперничат на някои от най-известните европейски ски места. Помислете за тези ски курорти, ако искате да се насладите на ски ваканцията си заедно с по-малко други посетители и често на по-ниска цена от по-известните ски дестинации“, пишат от платформата.

В класацията има четири включени курорта. Боровец заема именно четвъртата позиция.

Говорейки за страни, които може би не свързвате със ски ваканция, България предлага изненадващо добри зимни спортове. Българският планински курорт Боровец датира от 19 век и предлага набор от ски писти на различни нива. Курортът разполага и с много хотели, ресторанти и страхотен нощен живот“, се казва в описанието на българския курорт.

Кои са другите курорти?

На първо място е поставен Ливиньо, който се намира в италианските Алпи, недалеч от границата с Швейцария. Този ски курорт предлага голяма надморска височина, изобилие от сняг и обширни писти, всичко това на малка част от цената на други алпийски ски дестинации. Карането на ски е най-подходящо за начинаещи и средно напреднали скиори, съветват от платформата.

Веднага след това е Трисил, който се намира в Норвегия. HomeToGo го определя като чудесно място за семейна ваканция, тъй като предлага много лесни писти и зона за деца, където да се обучават.

Испания може да не е страна, която обикновено свързвате със ските; но наистина можете да се насладите на страхотно каране на ски в Пиренеите в североизточната част на страната. Тук ще намерите ски курорта El Formigal, който е сгушен в селце, което е богато на хотели и ресторанти. Освен това, отсядайки в селото ще имате бърз и лесен достъп до четири отделни долини.“