СамокоВест

Близо 500 ученици участваха в залесяването на Ридо

Споделете ни в

Близо 500 ученици се включиха в кампанията по залесяване на Общинско лесничейство – Самоков, посветена на Седмица на гората. Лесничейството бе закупило около 500 фиданки и бе подготвило „терасите” за засаждането им.

Служителите на лесничейството показваха на децата как се подготвят и засаждат фиданките. Мястото, където бяха засадени дръвчетата в близост до ролбана на лесопарк „Ридо“,  пострада преди няколко години от ветролом, който събори всички дървета. Ето защо при тази залесителна кампания бяха закупени широколистни дървета, които са по-устойчиви, заради по-дълбоката си коренова система. Кампанията има по-скоро образователна цел, както и да възпита у децата отговорно отношение към природата и опазване на околната среда.

Много повече бяха децата, от предвиденото и всички искрено се забавляваха сред природата, като разбира се подходиха и много отговорно към залесяването. Най-многобройна бе групата на учениците от училище „Авксенти Велешки”, свои представители имаха и ОУ „Кирил и Методий” и „Христо Максимов”.

По предложение на учителите, Общинско лесничейство – Самоков през следващата година ще подготви отделни блокове за всяко едно от училищата, които заявят желание за участие и ще бъдат закупени много повече фиданки