СамокоВест

Баскетболният Рилски при 12- годишните момичета се окичи с титлата

Споделете ни в

Отборът за момичета до 12-години на Рилски спортист спечели трофея от провеждащото се в Самоков Държавно първенство по баскетбол за тази възраст.

Във финала момичетата на треньора Кати Рудева имаха за съперник силния тим на Вълци Разград, който победиха с 57-63. До триумфа на момичетата ни се стигна след редица смени на водачеството в мача и силна финална четвърт, спечелена от нашите с 18-9.

Двата отбора направиха едно много добро първо полувреме, в което играта на момичетата бе изключително равностойна и нито един от двата състава не успя да се откъсне напред в резултата. Все пак момичетата на треньора Кати Рудева имаха леко предимство и на полувремето водеха с 29-31.

След почивката отборът от Разград заигра по-добре и след добри моменти в защита и нападение се стигна до обрат и 48-45 за тима на Вълци.

Но в последната четвърт баскетболистките на Рилски спортист дадоха всичко от себе си и след страхотна игра успяха да обърнат развоя на срещата и да спечелят титлата след 57-63.

Изненадващо и страхотен стимул за момичетата от двата отбора бе това, че целият мъжки тим на Рилски спортист дойде в залата, за да им вдъхне кураж и увереност преди решаващия мач. Мъжете се включиха и в награждаването на медалистите , като след това не пропуснаха и да се снимат с децата, които имаха желание за това.