СамокоВест

Фалстрат на юнското заседание на ОбС-Самоков. Неработеща озвучителна уредба и бесилка от кабели посрещна избраниците ни

Споделете ни в

Юлското заседание на общински съвет –Самоков започна с поредица гафове. На вратата на залата съветниците бяха посрещани от висящи като бесилка кабели. Промъквайки се покрай нея 26 от избраниците все пак успяха да се доберат до залата и да осигурят изискуемият кворум за започване на заседанието.  Препятствието  невъзмутимо бе преодоляно и от представителите на Общинска  администрация , начело с кмета Георгиев и от председателката на ОбС-Силвия Стойчева.

Работата на най-висшия орган на местната власт започна при неработеща озвучителна уредба. Това породи затруднения не само за съветниците, които въобще не се чуваха един друг , но и за представителите на медии и за гражданите , които следят директните излъчвания по местния телевизионен канал. Някои от гражданите на Самоков, които ни сигнализираха се питаха дали пък не е в сила предложението на общинският съветник Ангел Немов, при разискване на неудобни за властта  проблеми камерите да се спират.  Последствие стана ясно, че са прекъснати връзките в залата в резултат на ремонтни дейности. Председателят на ОбС- Силвия Стойчева подхвърли, че работниците по ремонта са си поиграли с озвучителната уредба .

Питаме:

След като заседанията на Общинския съвет се планират предварително и е известно, че се извършва ремонт, защо не е направена проверка за състоянието на залата и на уредбите?

На кого е задължението – на Общинска администрация или на председателя  и на техническия секретар на Общинския съвет, да  осигури нормални условия за работа на съвета?

На кои медии и какви средства плаща кметската управа и ръководството на Общинския съвет за отразяване на заседанията?

Присъстващите на заседанието граждани шеговито се питаха за кого е  бесилката и не пропуснаха да си направят селфи с поредния атракцион на кмета Георгиев.