СамокоВест

С моноспектакъла “Речта на селския крал” Реформаторите ще закрият предизборната си кампания

Споделете ни в

rechta na selskiq kralРеформаторският блок ще закрие предизборната си кампания с моноспектакъла „Речта на селския крал” от Румен Леонидов. Христо Ненов ще представи пред самоковските граждани своята драматична версия. Спектакълът е едно точно попадение в предизборните дни. Самоирония, комични моменти, но и трудна равносметка ще приканят публиката към смях и размисъл.
„Тук на село, философският въпрос, кое е първо, яйцето или кокошлето, вече се реши от самосебе си. Ние, българските селяни, казваме на света: яйцето се ражда от яйцето, защото вече истински кокошки няма. Стига с тия спа центрове и молове, стига с тия нови хотели, те не хранят народа, яйцата са майката на храната. На село от всяко яйце се пръква по едно пиле. От вашите крайморски заведения се раждат само гангстери, сутеньори и проститутки, станахме нация от бармани, салонни управители и камериерки, от масажистки, сервитьорки, продавачки и таксиджии… Само селяните ще оправят тази държава! Не който пее, а само, който работи, зло не мисли. Затова вечерните новини трябва да започват с бъдещето на българската кокошка.” е част от речта на един малък селски крал, избран за кмет в родното си село.
Ако искате да чуете и да видите повече – заповядайте на 22.10.2015 г., четвъртък от 18.00 ч. в Читалище-паметник „Отец Паисий“.
Реформаторски блок-Самоков кани гражданите на закриването на предизборната си кампания. Кандидатите за кмет на община Самоков, за общински съветници и за кметове на населени места – №17 в избирателните листи, ви казват:
Всички сте добре дошли!