СамокоВест

Социалното министерство отпуска 27 хил.лв. за ремонт на „Кутна хора“

 Breaking News

Социалното министерство отпуска 27 хил.лв. за ремонт на „Кутна хора“

Социалното министерство отпуска 27 хил.лв. за ремонт на „Кутна хора“
юли 07
20:12 2017

Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика ще финансира ремонта на покрива на обществената трапезария „Кутна хора”. Управителният съвет на фонда, на свое заседание на 28 юни, е взел решение за отпускането на 27 хил. лв. за реализиране на проекта, с който Община Самоков кандидатства. Ремонтът на покрива ще струва около 80 хил. лв., като общината ще дофинансира разликата от 53 000 лв.

В сградата на Кутна хора се помещава Клуб на пенсионера, социалната трапезария и Домашен социален патронаж. Сградата на Кутна хора изпълнява изцяло социални функции, като там се разпределя храната за Домашния социален патронаж. Ползвателите на тази услуга са около 180 човека. Отделно в сградата се организира и социална трапезария, в която се изхранват 81 самоковци в бедност.

Преди две години на сградата бе направен ремонт на фасадата, подменена дограмата и бе направен и вътрешен ремонт. След ремонта, в едно от помещенията бе учреден клуб на пенсионера, като в момента в него членуват над 60 души.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Това за шефа на РПУ-та - е чиста шега.Искахме да видим дали носи на майтап.Истината...

Начело със Бато, в сърцата със Тато потъваме дружно в червеното...

Ако протестът е за това-да се открият работни места, за това, че по-голямата част от...