СамокоВест

Социалното министерство отпуска 27 хил.лв. за ремонт на „Кутна хора“

Споделете ни в

Фонд „Социална закрила” към Министерство на труда и социалната политика ще финансира ремонта на покрива на обществената трапезария „Кутна хора”. Управителният съвет на фонда, на свое заседание на 28 юни, е взел решение за отпускането на 27 хил. лв. за реализиране на проекта, с който Община Самоков кандидатства. Ремонтът на покрива ще струва около 80 хил. лв., като общината ще дофинансира разликата от 53 000 лв.

В сградата на Кутна хора се помещава Клуб на пенсионера, социалната трапезария и Домашен социален патронаж. Сградата на Кутна хора изпълнява изцяло социални функции, като там се разпределя храната за Домашния социален патронаж. Ползвателите на тази услуга са около 180 човека. Отделно в сградата се организира и социална трапезария, в която се изхранват 81 самоковци в бедност.

Преди две години на сградата бе направен ремонт на фасадата, подменена дограмата и бе направен и вътрешен ремонт. След ремонта, в едно от помещенията бе учреден клуб на пенсионера, като в момента в него членуват над 60 души.