СамокоВест

Ръст в продажбите на имоти в Боровец – средната цена на апартаментите е 570 евро/кв.м.

Споделете ни в

Забелязват се първи повишения на продажбите на имоти в ски курортите у нас за първи път от 7 години насам, сочат данни на Bulgarian properties. Раздвижването продължи дори и по време на активния летен сезон. И в трите големи курорта се наблюдават повече продажби спрямо същия период на миналата година.
В Боровец средната цена на апартаментите е 570 евро/кв.м. В Пампорово средната цена за третото тримесечие е 340 евро/кв.м., почти без изменение за цялата година.
Летните месеци бяха изключително активни за Банско с отчетливо нарастване на продажбите на ваканционни имоти на купувачи с разнообразни националности – британци, руснаци, украинци, македонци и др.
През изминалото 3-то тримесечие средните цени на продадените апартаменти в Банско отбелязват ръст с малко над 1,3% на тримесечна база. Това е втори пореден тримесечен ръст на цените в курорта и затвърждава обръщането на тенденцията и навлизането на имотния пазар в най-големия ни зимен курорт във фаза на възстановяване. Натрупаният ръст в цените на имотите в Банско за деветмесечието е 3,6% на годишна база.
Средната цена на продадените апартаменти в Банско през третото тримесечие е 380 евро/кв.м., а средната обща покупна цена е 26 000 евро – при 23 920 евро за предходното тримесечие.
Имотните пазари в зимните курорти като цяло са стабилни, цените достигнаха дъното и вече се забелязва възстановяване и повишаване на интереса към покупка. Със старта на зимния сезон купувачите се активизират и очакванията са за едно силно четвърто тримесечие на 2015 и още по-силно начало на 2016 година.