СамокоВест

Президентът Росен Плевнелиев бе посрещнат от кралица Елизабет II

 Breaking News

Президентът Росен Плевнелиев бе посрещнат от кралица Елизабет II

Президентът Росен Плевнелиев бе посрещнат от кралица Елизабет II
март 18
18:15 2014

Plevneliev ElizabetaБъкингамският дворец отвори врати за президента Росен Плевнелиев. Държавният ни глава бе приет от Нейно Величество Елизабет Втора – кралица на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия. Аудиенцията се състоя в Бъкингамския дворец в Лондон, където българският държавен глава беше приет с почести. Това е вторият български държавен глава, приет от кралицата, след аудиенцията на президентът Петър Стоянов през 2001 г.

След срещата Плевнелиев каза, че кралицата е била изключително добронамерена към България. Президентът официално е поканил Нейно Величество да посети страната ни. Елизабет Втора получи специален подарък – ръчно изработена покривка, бродирана в духа на народните традиции.

Президентът определи срещата като изключително вдъхновяваща и зареждаща с позитивна енергия. „Разговорът ни мина по цялата тематика на българо-британските отношения, които никога не са били по-добри, но имат нови хоризонти за развитие. Минахме и през европейската тематика, разбира се, Украйна и Русия също, както и Югоизточна Европа – регионът, за който аз продължавам да се боря, регион, който има огромен потенциал. Кралицата беше изключително добронамерена към България.“, допълни Росен Плевнелиев.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Прав е Кирил Бонев(брат Киро), че управниците ни страдат от "сърдечна недостатъчност" или по иначе...

Високо до бога.......

А,да минем към София!! Ако може, що не минем направо към....Брюксел примерно!!! ...