СамокоВест

Още 67 безработни самоковци ще работят по социални програми

 Breaking News

Още 67 безработни самоковци ще работят по социални програми

Още 67 безработни самоковци ще работят по социални програми
април 23
17:46 2013

От 25 април по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост” започват работа нови 47 самоковци. Те ще се занимават с пътната маркировка, ще почистват коритото на р. Боклуджа, както и пространства между жилищните блокове. От общинската администрация уточниха, че работният им ден ще бъде 6-часов, с часова ставка 1,85 лв. На ден ангажираните ще получават 11,1 лева, а при пълен работен месец в зависимост от работните дни възнаграждението ще възлиза на 244 или 255 лева.

По регионалната програма „Временна заетост” пък ще започнат работа други 20 души. Те ще се трудят на различни общински обекти при 8-часов работен ден и минимална заплата 310 лв.

На последното заседание на местния съвет за сътрудничество бяха одобрени по заявки на работодатели 3 работни места за хора с увреждания, едно за майка с дете до 3 годишна възраст и едно работно място за стажант. Работодателите могат да кандидатстват за работни места по условията на социалните програми до размера на неусвоените до този момент средства отпуснати на Бюро по труда – Самоков. Процедурата вече е в ход.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...