СамокоВест

Още 67 безработни самоковци ще работят по социални програми

Споделете ни в

От 25 април по програмата „От социални помощи към осигуряване на заетост” започват работа нови 47 самоковци. Те ще се занимават с пътната маркировка, ще почистват коритото на р. Боклуджа, както и пространства между жилищните блокове. От общинската администрация уточниха, че работният им ден ще бъде 6-часов, с часова ставка 1,85 лв. На ден ангажираните ще получават 11,1 лева, а при пълен работен месец в зависимост от работните дни възнаграждението ще възлиза на 244 или 255 лева.

По регионалната програма „Временна заетост” пък ще започнат работа други 20 души. Те ще се трудят на различни общински обекти при 8-часов работен ден и минимална заплата 310 лв.

На последното заседание на местния съвет за сътрудничество бяха одобрени по заявки на работодатели 3 работни места за хора с увреждания, едно за майка с дете до 3 годишна възраст и едно работно място за стажант. Работодателите могат да кандидатстват за работни места по условията на социалните програми до размера на неусвоените до този момент средства отпуснати на Бюро по труда – Самоков. Процедурата вече е в ход.