СамокоВест

Кои са представителите на гражданите в листа №17 – Реформаторски блок?

Споделете ни в

ref blok 2015В предстоящите местни избори гражданите имат своите представители в листа №17. От квотата на гражданското сдружение към Реформаторски блок-Самоков в листата за общински съветници участват инж. Петър Чарийски, д-р Александър Андреев и Йордан Андреев. Качествата, които обединяват и тримата кандидати са – образовани, почтени, компетентни, отговорни, активни, интелигентни.
В листата на Реформаторския блок те участват на позиции съответно:

petar chariyski№ 5 – инж. Петър Георгиев Чарийски
Роден на 7 март 1958 г. в гр. Самоков. Има две висши образования: – инженер по горско стопанство – опазване и обогатяване на природната среда – икономист-международник (организация и управление на външната търговия)
Работи като лесничей в ОП „Общинско лесничейство“ Самоков от създаването му през 2002 г.
Член е на Управителния съвет на Гражданска инициатива „Справедливост“-София и на Управителния съвет на Клуба по таекуон-до „Темуджин“ Самоков. Съпредседател е на СНЦ „Екорила“ Самоков – организация, доказала през годините активната си гражданска позиция и допринесла за опазването на природата в Община Самоков.
Занимава се с отглеждането на бонсаи, представени в няколко самостоятелни изложби в Самоков и София.
Семеен – с двама сина.

aleksandar andreev
№11 – д-р Александър Димитров Андреев
Роден на 30 октомври 1964 в гр.Самоков, в семейство на счетоводителка и учител. Завършва средно образование в родния си град през 1982 г. От 1982 до 1984 отслужва военната си служба в артилерийски полк, дислоциран тогава в гр. Самоков. През 1990 завършва висше образование в МА – София – лекар. От тогава до днес е лекар в Самоков. Има две специалности – вътрешни болести и ендокринология. Управител е на частен медицински център.
Семеен – с един син. Съпругата му е семеен лекар. Синът също е завършил медицина – в момента специализант по кардиология.
От 1993 г. е свързан с демократичните политически организации в общината като член на СДС, Самоков. От 1999 г. до 2001 г. е секретар на организацията, а след това е избран на общо събрание за председател на СДС-Самоков. 8 месеца по-късно е свален служебно (без мотиви ) от тогавашния НИС на СДС с председател Надежда Михайлова-Нейнски. От 2005 година участва активно в създаването и изграждането на местната организация на ДСБ, на която за период от близо една година е и председател. Оттегля се по лични причини, а именно – водени съдебни дела, които биха навредили на организацията (ДСБ) при неправилен изход от съдопроизводството.
След създаване на Реформаторския блок участва в гражданското сдружение към РБ – Самоков. Избран е да представлява сдружението.
Д-р Александър Андреев е инициатор за издаването на новинарския сайт Самоковест. Издържа го и го поддържа от момента на регистрацията му – повече от 3,5 години.
yordan andreev№ 15 – Йордан Димитров Андреев
Роден на 8 май 1962 г. в Самоков. През 1981 г. завършва средното си образование в Механо-електро техникум „Никола Вапцаров”, специалност „технология на машиностроенето”. От 1981 до 1983 г. отслужва военната си служба в Самоков. До 1986 година работи в „Самал 90”.
От 1986 до 1989 г. следва в Технически университет – София специалност „технология на машиностроенето”.
Работил е като застрахователен агент, а от 2000 г. до сега – в ЕТ ”Начко Петров”.
Свързан е с демократичните политически партии като член на СДС – Самоков, а по-късно на ДСБ. Прекратява партийното си членство по лични причини.
След създаването на Реформаторския блок е един от учредителите на гражданското сдружение към РБ-Самоков.
Несемеен. Родителите му – Велка Андреева и Димитър Андреев са пенсионери.
Всеки глас за представителите на гражданското сдружение в листа № 17 – Реформаторски блок, е глас за възраждането на Самоков и по-добро бъдеще за общината.
Защото Самоков заслужава повече.
Гласувай преференциално! Разбий статуквото!
Бел на ред. – Еднаквите бащино и фамилно име на д-р Александър Андреев и на Йордан Андреев са съвпадение. Между двамата кандидати няма родствена връзка.