СамокоВест

Закопчаха Ханко за 72 часа за два последователни грабежа

 Breaking News

Закопчаха Ханко за 72 часа за два последователни грабежа

Закопчаха Ханко за 72 часа за два последователни грабежа
януари 07
12:56 2016

belezniciКриминално проявеният самоковец Я.А.-Ханко е задържан за срок от 72 часа, съобщават от ОДМВР-София. Този път 31-годишният рецидивист попадна в ареста за извършени грабежи в първите дни на 2016 година.
Сигналът за първия грабеж постъпил в РУ- Самоков около 16 часа на 3 януари. Съобщено било, че  след отправена заплаха с нож неизвестен мъж е отнел от магазин за хранителни стоки в кв. „Самоково“  сумата от около 200 лева оборотни пари.
Сигнал за извършен грабеж бил подаден в полицията в Самоков и на следващия ден. 59- годишна жена съобщила, че около 19.30 часа, в района на градския парк, е била застигната в гръб от непознат мъж с качулка на главата, който насила е издърпал дамската й чанта, след което е побягнал.
В хода на проведените оперативно- издирвателни действия, полицейските служители установили свидетели-очевидци на престъпните деяния. Открита била и чантата на втората жертва – захвърлена и без липси. Разследващият екип е разкрил, че автор и на двете престъпления е 31- годишният Я.А.- „Ханко“  на 31 години от Самоков, криминално проявен и осъждан. След като били събрани достатъчно доказателства за виновността му, на 6 януари Я.А. е привлечен в качеството на обвиняем , като за всеки един от грабежите му е взета 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.
По двата случая в РУ- Самоков са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 198 от НК. Уведомена е и Районна прокуратура- Самоков. Материалите по случая са докладвани в Софийска окръжна прокуратура.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Абе хора, не разбрахте ли кой е ръководният принцип на работа на местите измамници обсебили...

Забравих да напиша, че преди 7-8 г. направих 2 улични табели от поцинкована оребрена ламарина,...

"В заключение кметът се похвали, че заради брошурите Самоков е получил две награди за иновативни...