СамокоВест

Закопчаха Ханко за 72 часа за два последователни грабежа

Споделете ни в

belezniciКриминално проявеният самоковец Я.А.-Ханко е задържан за срок от 72 часа, съобщават от ОДМВР-София. Този път 31-годишният рецидивист попадна в ареста за извършени грабежи в първите дни на 2016 година.
Сигналът за първия грабеж постъпил в РУ- Самоков около 16 часа на 3 януари. Съобщено било, че  след отправена заплаха с нож неизвестен мъж е отнел от магазин за хранителни стоки в кв. „Самоково“  сумата от около 200 лева оборотни пари.
Сигнал за извършен грабеж бил подаден в полицията в Самоков и на следващия ден. 59- годишна жена съобщила, че около 19.30 часа, в района на градския парк, е била застигната в гръб от непознат мъж с качулка на главата, който насила е издърпал дамската й чанта, след което е побягнал.
В хода на проведените оперативно- издирвателни действия, полицейските служители установили свидетели-очевидци на престъпните деяния. Открита била и чантата на втората жертва – захвърлена и без липси. Разследващият екип е разкрил, че автор и на двете престъпления е 31- годишният Я.А.- „Ханко“  на 31 години от Самоков, криминално проявен и осъждан. След като били събрани достатъчно доказателства за виновността му, на 6 януари Я.А. е привлечен в качеството на обвиняем , като за всеки един от грабежите му е взета 72- часова мярка за неотклонение „задържане под стража“.
По двата случая в РУ- Самоков са образувани досъдебни производства за извършено престъпление по чл. 198 от НК. Уведомена е и Районна прокуратура- Самоков. Материалите по случая са докладвани в Софийска окръжна прокуратура.