СамокоВест

Димитър Делчев: Интеграцията на ромите може да се осъществи чрез образование и спазване на закона

 Breaking News

Димитър Делчев: Интеграцията на ромите може да се осъществи чрез образование и спазване на закона

Димитър Делчев: Интеграцията на ромите може да се осъществи чрез образование и спазване на закона
юни 18
13:58 2015

dimitar delchevИнтеграцията на ромите може да се случи единствено през образование, работа и спазване на законите. Всички роми до 16 години трябва да ходят на училище и да имат стимул да работят, но трябва да имаме предвид, че този процес ще бъде дълъг и бавен. Това заяви пред topnovini.bg Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии.
Според думите му протестите в Гърмен и „Орландовци“ са породени от чувство на несправедливост, създадено у хората. Протест не се прави с хвърляне на камъни, размахване на брадви и чупене на глави, категоричен бе Делчев. За да се намали напрежението, законът трябва да се прилага еднакво към всички, продължи той.
Делчев припомни, че „Движение България на гражданите“ още през 2013 година е предложило да бъде създадена общинска полиция. По този начин ще се създаде реална възможност кметовете да влияят на тези процеси. Идеята за полицейски пунктове на колегите от ДСБ е част от предложението за
общинска полиция. Това е нещо, което РБ ще продължи да отстоява, каза Делчев.
Относно съмненията за политическа намеса и стимулиране на протестите от страна на партии, Делчев бе категоричен, че това е недопустимо и противоречи на Конституцията, където се казва, че който нагнетява напрежение и призовава към саморазправа, подлежи на наказание.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...