СамокоВест

Димитър Делчев: Борисов тласна държавата в политическа криза

 Breaking News

Димитър Делчев: Борисов тласна държавата в политическа криза

Димитър Делчев: Борисов тласна държавата в политическа криза
декември 21
18:21 2016

Борисов тласна държавата в политическа криза, която започна с грешната стъпка за смесването на изборите и хвърляне на оставка и продължи с дистанцирането от преговорите за нов кабинет. Това коментира пред БНТ Димитър Делчев, народен представител от Реформаторския блок, член на правната и вътрешна комисии в парламента.
Две години е недостатъчен срок да се видят резултатите от реформите. Къде е електронното правосъдие, електронното управление или електронните документи – в закона, но не и на практика. Сега беше времето заложеното като законодателство да започне да се реализира и да се видят резултатите, каза още Делчев.
На преговорите настоявахме за незабавно приемане на закона за борба с корупцията във вида, в който е и в който ще доведе до реална борба с корупцията, а не с хиляди изменения, каза Делчев и напомни, че срокът,
който беше поставен от ДБГ за включването на закона в дневния ред на правната комисия е изтекъл. За нас за важни действията, не думите и убежденията и видяхме, че в това Народно събрание няма как да се
сформира реформаторско мнозинство.
Върховенството на закона, реформите в образованието и здравеопазването, стимулиране на малките и средни предприятия също бяха сред приоритетите на РБ, обсъждани на тези срещи, но не по всички беше постигнат консенсус, коментира Делчев.
На въпрос за увеличаването на пенсиите Реформаторът подчерта, че РБ подкрепя повишаването им, но продължава да настоява за запушване на дупките, през които се източва системата и даде пример с инвалидните пенсии, при които още преди година РБ е подчертал, че трябва да има преосмисляне на начина на отпускане и затягане на режима, тъй като от там изтичат милиони левове.
Делчев бе категоричен, че Реформаторският блок ще се яви на предсрочните избори като стабилна коалиция с ясна програма за продължаване на реформите в кратък срок. Ще постигнем добър резултат, който да ни даде възможност да изпълним поставените цели, допълни депутатът.

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...

ДЪРЖАВАТА НИ ПРЕД ОЧИТЕ НИ СЕ РАЗКАПА НАПЪЛНО!!!...