СамокоВест

16-та победа за Рилски спортист при 107-104 срещу Ямбол

 Breaking News

16-та победа за Рилски спортист при 107-104 срещу Ямбол

16-та победа за Рилски спортист при 107-104 срещу Ямбол
април 10
20:33 2018

Доброто начало на самоковци позволи на момчетата на Людмил Хаджисотиров да поведат в резултата с 5-12 само след три минути игра. Последва размяна на кошове и смяна на водачеството, за да могат първите десет минути да завършат при 24-27 в полза на Рилски.

През втората четвърт гонитбата в резултата между двата тима продължи, като Рилецо продължаваше да има крехък аванс, който на полувремето бе 3 точки – 47: 50.

След почивката ямболии се вдигнаха на тотален щурм и след редица точни стрелби от далечно разстояние успяха да поведат със 79-74.

Преднината на домакините се задържа през почти цялата четвърта част, като 5 минути преди края на двубоя дори бе 9 точки. Последва прекъсване за Рилски, след което три тройки на Мартин Маринов плюс две и кош на Златин Георгиев върнаха самоковци на пътя на победата. Домакините обаче не се отказваха и чрез Брайкус Перин и Стоян Петков изравниха, а не след дълго и поведоха със 103-100. Последва ново прекъсване за Рилецо, а след него играчите на Людмил Хаджисотиров реализираха 7 точки срещу 1 на домакините, за да запишат своята 16-та победа в шампионата със 104-107.

Страхотен мач за победителите от Рилски изиграха Златин Георгиев, Йордан Бозов и Мартин Маринов, които завършиха съответно с 24, 21 и 13 точки, повечето от които в изключително важни моменти от двубоя. Отлична форма демонстрира и Шелдън Джетър, който приключи с 19 точки и 7 борби, а с 15 точки и 6 борби мачът завърши Травис Тейлър.

За домакините от Ямбол Брайкус Перин Алън Арнет вкараха по 25 точки, Стоян Петков отбеляза 20, а с 16 завърши капитанът на ямболии Станислав Говедаров. 

Related Articles

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Write a Comment

Latest Comments

Има и друга мода-режат здрави органи-жлъчки, уж хернии и т.н. А един тарикат праща при...

Не е нужно да си от Англия или някоя друга цивилизована държава, за да прецениш...

Следва да се има в предвид и факта, че самоковската община има на ВЛОГ В...