СамокоВест

Щедрата дарителска дейност на инж. Петър Георгиев продължава. Отказът на шепа общинари да признаят заслугите му не го спря по пътя на Добротворството!

Споделете ни в

Щедрата дарителска дейност на инж. Петър Георгиев – директор на „Самел 90“ и „СамЕлион”- Самоков, продължава. Отказът на шепа общинари да признаят заслугите му не го спря по пътя на Добротворството!

Припомняме, че 13 общински съветника от състава на предходния Общински съвет не уважиха волята на над 500 самоковски граждани, които внесоха подписка с искане инж. Георгиев да бъде удостоен със званието „Почетен гражданин на Самоков“. 10 от така наречените ни „избраници“ гласуваха с „въздържал се“, а трима напуснаха залата в момента на вота.

Както е казал големият, съвременен български поет Борис Христов в поемата си „Честен кръст“:

Но няма да забравя утрото, в което се събудих

между дванадесет приятели и седем Юди.

Поведе ме единият от тях и стигнали площада,

помаза ме с хвалебствия, а после ме предаде.

И се изгуби като нож в канията на мрака –

по-черен от тревата между релсите на влака.

Така човекът, който яде и се весели до мене,

направи захарта на моя млад живот солена.

Но аз не стрелях по вълка – да не убивам

доброто агънце, което в него се укрива.

Инж. Георгиев продължава да носи Добротворството в себе си и неговите 13 Юди не могат да му го отнемат.

На заседанието на Общинския съвет от 26 ноември 2020 г., управителят на МБАЛ-Самоков д-р Красимира Ковачка посочи, че най-големият им дарител в периода на пандемията от Ковид-19 е инж. Петър Георгиев. През месец август, тази година, той дари на Болницата високотехнологична и изцяло оборудвана линейка на стойност 120 000 лв.

На потребностите на Центъра за настаняване от семеен тип на деца в Самоков отново откликна фирма  „СамЕлион” в лицето на изпълнителния директор инж.  Петър Георгиев.

В  Центъра за настаняване от семеен тип на деца в Самоков са настанени 12 деца. Тази социална услуга се финансира със средства от държавния бюджет, но те не са достатъчни да покрият нуждите на децата. Центърът разчита на подкрепа от страна на дарители. В усложнената епидемична обстановка, за съжаление, вирусните инфекции не подминават и малките обитатели на дома. Те се нуждаят от инхалации, както и от различни медикаменти.

Инж. Георгиев покани децата и екипа на ЦНСТД в ресторант „Кокошкова къща” и подари необходимия апарат, витамини и баскетболни топки. Директорът на Центъра Иванка Соколова изрази благодарността на децата и на екипа с думите:

„РАЗВЪЛНУВАНА, ТРОГНАТА, БЛАГОДАРНА – така се чувствам след днешния ден, изпълнен с емоции, сълзи от радост и умиление! Ние, екип и деца от ЦНСТД Самоков, изказахме искрените си благодарности на инж. Петър Георгиев за дарението… Децата изнесоха Коледен рецитал и развълнуваха всички ни! Почерпиха се с вкусни ястия, предоставени от Дарителя и се насладиха на уютната обстановка в ресторанта! Почувстваха се значими и показаха уважение! Това осмисля работата ни и ни мотивира да продължаваме да дерзаем! … Благодарим за дарението и отношението! Вашата подкрепа е свидетелство за дълбока човечност и доброта към нашите деца!“

Делата на инж. Петър Георгиев отдавна са го удостоили със званието Почетен, защото речено е – По плодовете им ще ги познаете! (Матей 7:16-20). И да не забравяме , че докато има дарители като него и признателни дарени – Ще ни бъде!