СамокоВест

Цветница е темата на третата самостоятелна изложба на Танер Мерт в Самоков

Споделете ни в


Художникът Танер Мерт открива третата си самостоятелна изложба в пространството на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски“ в Самоков на 18 април от 17:30 часа.

В изложбата под надслов „Цветница“ ще бъдат показани картини, създадени през последните три години, които разработват темата за красотат в света на цветята. Богато разнообразие от рози, лалета, макове, лилии и слънчогледи ще създадат настроение за гостите на библиотеката в навечерието на най-пролетния празник Цветница.

В картините от тази изложба Танер Мерт продължава да развива своята специфична техника на рисуване с маслени бои, които нанася с художническа шпакла на множество отделни пластове. Това прави платната релефни и наситени, и придава на творбите му характерен и разпознаваем стил.

Показаните картини ще могат да бъда закупени с отстъпка в периода на изложбата. Експозицията ще бъде на разположение на гостите на библиотеката до края на месец май.

Танер Мерт е родом от Балчик, живял е в Истанбул и в София, а от 5 години е в Самоков. Той представи първите си две изложби в Самоков през 2016 и 2018 г.