СамокоВест

Цацаров поиска отстраняване на прокурора от Самоков, пребил жена

Споделете ни в


Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняване на прокурор Христо Белстойнев от Самоков, който преби жена, съобщават от прокуратурата.

Цацаров внесе в Прокурорската колегия на Върховната касационна прокуратура (ВКП) искане за временното отстраняване на Христо Белстойнев заради повдигнатото му обвинение за побой. Белстойнев е обвинител в Районната прокуратура в Самоков.

Искането на Цацаров се основава на доказателства, които са събрани в рамките на започналото разследване на Софийската градска прокуратура. Според данните, Белстойнев е привлечен като обвиняем за това, че умишлено е нанесъл лека телесна повреда на жена по хулигански подбуди.

С оглед на това служебното положение на обвиняемия Белстойнев да не попречи на разследването срещу него, той трябва да бъде временно отстранен – до приключването на воденето наказателно производство, се казва в мотивите на главния обвинител.

Припомняме, Белстойнев преби жена на паркинг в Самоков на 12 юни. Пострадалата беше настанена в болница. Същата е свидетелка по образуваното досъдебно производство.