СамокоВест

Фондация СИЙД-Самоков с награда в програмата LET’S GO 2023

Споделете ни в

Фондация СИЙД-Самоков бе сред тримата победители в програмата за социално предприемачество LET’S GO 2023. Мотото на организаторите е – Това не е просто бизнес, това са идеите, които променят. През настоящата година LET’S GO  подкрепи екипите на 16 организации от цялата страна в пътя от идея към стартиране на социално предприятие. Самоковската фондация участва в тримесечно обучение за бизнес планиране с кауза.

Жури следваше да определи три организации, които да получат финансова подкрепа от общо 30 000 лв. Журито изтъква, че вижда все по-смели идеи, все по-добри представяния и по-голяма мотивация на екипите да развият бизнеси с кауза, което прави решението им особено трудно.

Отличените в програмата LET’S GO 2023 са – Сдружение Медикал Спейс,  Фондация „Ателие за идеи ДЕКОР“ и СИЙД-Самоков. 

Фондация СИЙД, с председател Георги Николов – Гопето, получи финансова подкрепа от 10 000 лв. Организацията ще развие социалното си пространство HUB-a в Самоков като предлага продукт за тиймбилдинг на компании и организации. Благодарение на приходите те ще могат да поддържат пространството като значимо място, в което младежи от Самоков получават менторство и кариерно ориентиране и ще създадат фонд за стипендии, от който да подкрепят младежите по време на висшето им образование. 

„Изключително щастливи сме, че бяхме част от това предизвикателство. Благодарим за възможността на Български център за нестопанско право – БЦНП! Благодарим на журито за високата оценка и доверието!“, написаха от Фондацията, което е заявка за реализирането на още по-амбициозни идеи, които променят.